panouri-solare-timisoara

Energia răsăritului alimentează mișcarea ta

panouri-solare-timisoara

Ce se întâmplă cu Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023?

Programul-Casa-Verde-2023

Ce se întâmplă cu Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023?

Pe 26 septembrie 2023, participanții și beneficiarii potențiali ai Programului Casa Verde Fotovoltaice au primit o veste surprinzătoare: programul a fost suspendat.

Această suspendare vine ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel Oradea (nr. 199/2023), legată de dosarul 3168/111/2023. Central în această hotărâre este cererea formulată de compania DHELECTRIC SYSTEMS SRL, care a fost în conflict cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Miza? Respingerea dosarului de validare al DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca instalator, o decizie publicată anterior de AFM pe 28 august 2023.

Decizia Curții de Apel Oradea nu se referă doar la situația specifică a companiei DHELECTRIC SYSTEMS. Ea pune în pauză întreaga procedură de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari, și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare. Toate acestea sunt suspendate până la o soluționare definitivă a cauzei, legată de dosarul 3167/111/2023.

Știrea vine ca un șoc pentru mulți beneficiari și potențiali instalatori, având în vedere importanța programului în sprijinirea energiei verzi și adoptarea soluțiilor fotovoltaice în România. Cu toate acestea, AFM nu stă cu mâinile încrucișate. Anunțul oficial subliniază că Administrația Fondului pentru Mediu intenționează să depună cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea. Scopul? Deblocarea și reluarea Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp.

Situația rămâne una fluidă, iar cei interesați de Programul Casa Verde Fotovoltaice sunt sfătuiți să urmărească atent comunicatele oficiale și să își reconsidere, cel puțin temporar, planurile legate de instalarea panourilor fotovoltaice.

Descarcă aici Comunicatul Oficial de presă

Comentariile nu sunt permise