Top 5 mituri despre panourile fotovoltaice
Te-ai gândit că a venit timpul să instalezi și tu panouri fotovoltaice pentru locuința ta? Știm că există o serie de prejudecăți legate de panourile fotovoltaice pe care vrem sa le adresăm in cele ce urmează. Iată doar câteva mituri pe care oamenii încă le cred despre panourile fotovoltaice:
1. Panourile fotovoltaice nu funcționează când este înnorat
Deși eficiența panourilor fotovoltaice este mai ridicată în regiunile mai însorite, acestea funcționează și în zilele înnorate. Norii nu opresc în totalitate lumina soarelui; ei reflectă o parte din radiația solară, pe care panourile fotovoltaice o folosesc pentru a produce electricitate. Diferitele tipuri de nori au influențe variate asupra absorbției luminii solare, norii denși afectând într-o măsură mai mare eficiența panourilor fotovoltaice. Cu toate acestea, ele pot genera în continuare electricitate în zilele înnorate, chiar dacă eficiența este redusă față de condițiile însorite. Gradul de scădere a producției de energie depinde de densitatea norilor. Deși performează cel mai bine în lumina directă a soarelui, acestea pot totuși genera energie folosind lumina indirectă sau difuză.
2. Panourile fotovoltaice nu produc energie electrică pe timpul iernii
Mulți cred că panourile fotovoltaice nu funcționează pe timpul iernii, dar acesta este doar un alt mit. Dimpotrivă, panourile fotovoltaice sunt adesea mai eficiente la temperaturi mai scăzute datorită mișcării electronilor; un panou fotovoltaic va produce mai multă energie într-o zi însorită rece, decât într-o zi însorită caldă. Zăpada reflectă lumina soarelui ajutând de asemenea la performanța lor. De reținut, totuși, este faptul că panourile nu produc electricitate daca sunt acoperite de zăpadă. Deși ele sunt instalate in unghi inclinat, ajutând ploaia, ninsoarea și murdăria să alunece, este bine să ne asigurăm că în zilele de ninsoare panourile sunt curățate de zăpada groasă cu produsele de curățat adecvate. Adevăratul dezavantaj al iernii, însă, este ziua mai scurtă, ceea ce înseamnă că sunt mai puține ore în zi in care panourile pot absorbi energia soarelui.
3. Panourile fotovoltaice nu sunt rentabile
În ultimii ani, prețurile sistemelor fotovoltaice au înregistrat o scădere semnificativă, făcând această tehnologie mai accesibilă pentru consumatori. Totodată subvențiile oferite de stat pentru a motiva instalarea acestora a facilitat achiziționarea lor.
Chiar daca investiția inițială pare mare, costurile se vor amortiza într-un interval de timp relativ scurt. De-a lungul anilor se pot face economii de curent semnificative. Datorită faptului că energia solară este gratis și inepuizabilă, panourile fotovoltaice reprezintă o investiție bună pe termen lung. Dacă ai mai multe întrebări, nu ezita să ne contactezi, folosind butonul de mai jos.
4. Panourile fotovoltaice vor strica acoperișul casei
Nu, panourile fotovoltaice nu strică acoperișul casei în mod obișnuit. În realitate, instalarea corectă a acestora poate chiar să îl protejeze. Panourile sunt montate pe un sistem de fixare special care nu afectează structura acoperișului. De fapt, ele pot ajuta la prevenirea deteriorării acestuia, oferind o barieră suplimentară împotriva intemperiilor precum ploaia, zăpada și vântul.
Este important să angajați profesioniști calificați pentru instalarea panourilor, astfel încât să se asigure că procesul este realizat corect și să nu afecteze integritatea acoperișului.
5. Panourile fotovoltaice necesită întreținere constantă
Mulți oameni cred că panourile fotovoltaice au nevoie de curățenie și întreținere profesională constantă. Asta nu este adevărat, panourile fotovoltaice sunt făcute să reziste la intemperii și să necesite întreținere minimă pentru a funcționa optim. Atât datorită faptului că sunt instalate într-un unghi înclinat cât și datorită faptului că sunt construite cu un strat protector care permite murdăriei să alunece, panourile nu au nevoie de o curățare frecventă. Doar de câteva ori pe an trebuie să vă asigurați că ele nu sunt acoperite de frunze, zăpadă sau un strat gros de praf folosind metode și produse de curățare asemănătoare cu cele pentru geamuri.
Dacă vreunul din miturile de mai sus te-a oprit până acum să alegi instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuința ta, sperăm că acest articol ți-a oferit liniștea de care aveai nevoie pentru a alege cu încredere sa faci acest pas.
Dacă ai mai multe întrebări, nu ezita să ne contactezi, folosind butonul de mai jos.
Panourile Fotovoltaice Nu Au Nevoie De Soare Pentru A Produce Electricitate. Află De Ce. - Panouri Solare Timisoara - Thermo Solar Energy - Energie Verde
11/04/2024[…] Citește și alte mituri despre panourile fotovoltaice. […]