panouri-solare-timisoara

Energia răsăritului alimentează mișcarea ta

panouri-solare-timisoara

Tu știai de acești factori care scad energia convertită de panourile fotovoltaice?

  • Home
  • Componente
  • Tu știai de acești factori care scad energia convertită de panourile fotovoltaice?

Tu știai de acești factori care scad energia convertită de panourile fotovoltaice?

Soarele ne oferă posibilitatea de a transforma lumina sa în energie electrică pentru casele sau afacerile noastre, în timp ce îmbrățișează pământul cu razele sale calde și luminoase. Iar noi putem folosi potențialul său prin alegerea unor panouri solare fotovoltaice cu o eficiență de 22,8%, dar aici intervine o problemă. Află din acest articol care este și ce soluție există. 

 

Cantitatea de energie electrică produsă cu ajutorul celulelor din interiorul panourilor, care captează energia solară, depinde de câțiva factori. Dacă înțelegi acești factori poți alege un sistem fotovoltaic cu eficiență de 20-23 % sau poți crește eficiența sistemului în care deja ai investit. 

 

Este adevărat că efortul financiar inițial nu este de neglijat. Dar dacă alegem un sistem fotovoltaic cu eficiență ridicată fabricat de un brand renumit, precum este și Canadian Solar, fie pentru casă sau afacere, energia electrică produsă va fi suficient de mare încât să ne recuperăm investiția într-un timp relativ scurt.

 

Te invităm să citești articolul prezent pentru a afla mai multe informații despre acești factori, dar și ce poți face (acolo unde depinde de tine) pentru ca panourile să aibă o eficiență ridicată chiar și după mai mulți ani de utilizare, iar facturile tale la electricitate să fie cât mai mici pe termen lung.

 

Vom discuta în continuare despre acești factori, dar mai întâi sa aflăm cum se calculează eficiența. 

 

Cum se calculează eficiența panourilor solare fotovoltaice? 

Eficiența unui panou solar fotovoltaic, măsurată în wati, ne ‘’spune’’ câtă energie generează sistemul în comparație cu cantitatea de lumină solară care ajunge la panou. 

 

Pentru a calcula eficiența sistemului fotovoltaic, există următoarea formulă:

 

Efficiency % = (Power) / (Length) (Width) (1000W/M2)

  • Puterea este puterea nominală a modulului solar în wați

  • Lungimea și lățimea (length și width) sunt dimensiunile modulului solar în metri. În această etapă se calculează suprafața modulului (metri pătrați).Oricum, este important să știi că eficiența celulelor solare depinde și de materialele din care sunt fabricate și de tehnologia folosită la fabricare. 

 

Procesul de fabricare este diferit de la companie la companie, iar rata de degradare poate fi diferită. Cu toate acestea, studiile (vezi mai jos un studiu relevant) au constatat că randamentul panoului solar scade în mod obișnuit cu o medie de 0,5-0,8% anual.

 

Am pregătit pentru tine și un articol despre câtă energie poate produce un sistem fotovoltaic și care este durata de viață a unui panou

 

Ce împiedică panourile fotovoltaice să aibă maxim de eficiență? Factori și soluții

 

Iată care sunt acești factori, dar și cum le poți veni de hac, astfel încât gradul de afectare să nu fie prea mare. 

 

Dar înainte lasă-mă să-ți recomand ceva. Investește din start în panouri fotovoltaice cu eficiență ridicată, precum sunt Canadian Solar, pentru că îți va fi mai ușor să contracarezi impactul factorilor despre care vorbim. 

canadian solar

Intensitatea soarelui

Puterea razelor soarelui afectează negativ eficiența celulelor care transformă energia solară în energie electrică. 

De obicei, eficiența celulelor crește când intensitatea soarelui este moderată, dar acest factor este independent de noi. Din acest motiv producătorii echipează sistemele de panouri fotovoltaice cu dispozitive de umbrire ce mențin un nivel constant de lumină solară și deci o eficiență a celulelor ridicată.

Soluție? Să investești în panouri solare fotovoltaice calitative.

 

Vârsta panourilor solare: un alt factor care influențează eficiența 

Cu cât panourile înaintează în vârstă, cu atât le scade performanța, deci și cantitatea de energie produsă. 

Potrivit unui raport al National Renewable Energy Laboratory, s-a dovedit că eficiența panourilor scade cu aproximativ 0,5%/an.

Vârsta panourilor afectează eficiența celulelor fotovoltaice fabricate din materiale semiconductoare care se pot degrada în timp. Prin urmare cantitatea de energie solară convertită scade.

 

Soluție? Investește în panouri fotovoltaice de calitate ridicată.

 

Murdăria depusă pe suprafața panourilor

Știai că murdăria acumulată pe suprafața panourilor poate reduce performanța acestora cu până la 30%

 

De exemplu, praful este un factor comun și poate reduce cantitatea de lumină care ajunge la panouri, dar poate modifica și unghiul de incidență, ceea ce face ca lumina care ajunge la celule să se răspândească neuniform.

 

Soluție? Solicită serviciul de curățare de 1-2 ori/sezon pentru a menține suprafața panourilor curată. 

 

Verificarea periodică a panourilor 

Este important să efectuezi o verificare periodică a sistemului pentru a te bucura de o performanță ridicată, dar și pentru a reduce riscul de apariție a unor probleme. 

 

Pot apărea daune dacă nu sunt întreținute corespunzător. Crăpăturile, conexiunile slăbite și alte probleme pot duce la o eficiență redusă a sistemelor fotovoltaice solare și la scăderea producției de energie. 

 

Este ca atunci când mergi la controale medicale regulate. Vrei să fii sigur că ești sănătos, dar și să tratezi o boală din timp, dacă există. 

 

Soluție? Solicită o verificare a sistemului o dată la 2-3 ani. Umbrirea scade eficiența panourilor fotovoltaice

Umbrirea, cauzată de copaci, clădiri, terenuri și alte obiecte din mediul înconjurător, scade producția de energie convertită.

 

Soluție? Nu prea ai soluție, pentru că nu depinde de tine. Dar poți alege panourile half cell, pentru că acestea produc energie și în aceste condiții. 

 

Orientarea panourilor fotovoltaice

Eficiența unui panou fotovoltaic depinde și de felul în care lumina cade pe acesta. Ideal este ca orientarea să fie către sud, pentru captarea unei cantități mari de energie și pentru ca aceasta să ajungă pe suprafața panourilor în mod egal la orice oră din zi. 

 

Materialele din care sunt fabricate 

Eficiența panourilor depinde foarte mult și de materialele din care sunt fabricate panourile, de aceea este important să investești în panouri mai bune din acest punct de vedere. 

 

Soluție? Canadian Solar este un brand cunoscut pentru calitatea ireproșabilă a materialelor sunt și cele pe care le comercializăm noi. 

 

Iată un articol complet despre acest brand de panouri: de ce merită să investești într-un sistem de panouri fotovoltaice Canadian Solar.

 

                        Hai să discutăm despre nevoia ta de panouri fotovoltaice 

 

Temperatura 

Știai că o temperatură mare scade eficiența panourilor solare fotovoltaice, în timp ce o temperatură mică o crește? 

Efectul depinde și de tipul celulei. De exemplu, celulele confecționate din siliciu cristalin sunt mai sensibile la schimbările de temperatură decât celulele cu peliculă subțire. Altfel spus, într-o zi cu temperaturi mari, o celulă din siliciu cristalin va produce o cantitate mai mică de energie electrică decât o celulă cu film subțire. 

 

Soluție? Dacă locuiești în zone cu temperaturi mari, celulele cu peliculă subțire pot fi o opțiune mai bună. 

 

Module nepotrivite

Se întâmplă ca procesul de fabricație să nu fie uniform, motiv pentru care modulele de panouri de același tip să nu aibă exact aceleași caracteristici electrice, iar asta poate afecta performanța generală a sistemului. 

 

Soluție? Și în acest caz alegerea unui producător de renume este soluția.

 

Investește în panouri solare fotovoltaice cu eficiență crescută de la Thermo Solar Energy

 

Înțelegând ce poate influența eficiența panourilor fotovoltaice, poți lua măsurile necesare pentru a produce cantitatea de energie electrică de care ai nevoie pe timp îndelungat. 

 

Începând cu alegerea unor module cu eficiență ridicată până la menținerea curată și în perfectă stare de funcționare, sunt recomandări de care este indicat să ții cont dacă îți dorești ca panourile să fie eficiente pe termen lung.

panouri fotovoltaice

Alege panouri fotovoltaice Canadian Solar pentru casa sau afacerea ta

 

Contactează-ne pentru mai multe detalii despre portofoliul nostru de produse, cât și pentru alte informații de care ai nevoie.

 

Consultă oferta noastră de panouri fotovoltaice Canadian Solar, iar dacă ești interesat de o colaborare cu noi, scrie-ne un mesaj.

 

Iată de ce Thermo.Solar.Energy poate fi partenerul de nădejde în drumul tău spre facturi reduse la energie electrică Nu vrem să te convingem că putem fi un partener de încredere în alegerea sistemului fotovoltaic potrivit, ci lăsăm clienții noștri să facă acest lucru. 

Alături de noi, primești suport permanent, deoarece îți oferim consultanță, instalare, și suport tehnic pe toată durata de viață a sistemului tău.

În plus suntem transparenți, nu avem costuri ascunse și te punem în legătură cu partenerii noștri pentru montaj profesional, al cărui beneficiu principal este reducerea la minim a riscurilor asociate cu sistemul fotovoltaic.

 

Ar trebui să înțelegi factorii care influențează eficiența panourilor fotovoltaice, dar și cum să-i controlezi, acolo unde este posibil, dacă vrei să obții maximum de putere de la panourile alese sau cele pe care urmează să le alegi pentru locuința sau afacerea ta. 

 

Investiția în panouri de calitate și colaborarea cu ThermoSolar Energy, îți pot asigura un parcurs eficient și durabil către independența energetică.

Surse informații/inspirație:

https://www.eco-greenenergy.com/what-factors-affect-solar-pv-system-efficiency/

https://www.ecoplexenergy.ie/post/7-factors-that-can-affect-your-solar-pv-efficiency

https://pveducation.com/solar-concepts/solar-pv-module-efficiency/

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1364032118307585 

https://www.transformenergy.com/blog/what-factors-affect-the-performance-of-photovoltaic-arrays

https://www.transformenergy.com/blog/commercial-solar-systems-need-to-be-cleaned

https://zhcsolar.com/10-most-impactful-factors-for-solar-pv-efficiency/ 

https://www.ecoplexenergy.ie/post/everything-you-need-to-know-about-solar-pv-panel-lifespan

https://www.linkedin.com/pulse/how-calculate-pv-module-efficiency-engineer-rajib-hasan/

https://www.inscriu.ro/ads/mentenanta-panouri-solare-fotovoltaice/

https://stirileprotv.ro/s/p-factorii-care-influenteaza-randamentul-sistemelor-fotovoltaice.html

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *