panouri-solare-timisoara

Energia răsăritului alimentează mișcarea ta

panouri-solare-timisoara

Panourile fotovoltaice nu au nevoie de soare pentru a produce electricitate. Află de ce.

  • Home
  • Economic
  • Panourile fotovoltaice nu au nevoie de soare pentru a produce electricitate. Află de ce.
panouri fotovoltaice timisoara

Panourile fotovoltaice nu au nevoie de soare pentru a produce electricitate. Află de ce.

Cuprins articol:

Panourile fotovoltaice nu au nevoie de soare pentru a produce electricitate. 

Sunt familii care evită să producă electricitate cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice. De ce oare? Probabil cred că acestea nu funcționează atunci când sunt nori, când plouă, când furtuna pare că ia totul din cale etc.

Panourile funcționează în permanență, doar că energia convertită diferă în funcție și de condițiile meteo. Însă există soluții pentru ca tu să primești electricitate 24h/7, despre care vorbim mai jos, în acest articol.

Creșterea numărului de familii care aleg să-și producă singure energie electrică, este din ce în ce mai mare, de la an la an.
Înțelegem și de ce. Prețul energiei crește, facturile cresc și ele, în timp ce veniturile rămân aproape pe loc. De aici până la dorința de a ne produce singuri energia zilnică de care avem nevoie, mai e doar un pas.

Descoperă în acest articol dacă panourile fotovoltaice produc energie când sunt nori, când e furtună, grindină, vânt sau în timpul iernii.

Panourile nu au nevoie de soare pentru a produce electricitate.

De ce se spune că panourile fotovoltaice nu funcționează în anumite condiții meteorologice? 

Probabil există o confuzie generată de cuvântul solar, care provine de la cuvântul ‘’soare’’, însă aceste dispozitive nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru a produce electricitate, pentru că folosesc lumina zilei. 

Motivul este că fotonii din lumina naturală a zilei sunt transformați în electricitate de către panouri. De aceea, căldura de la soare nu afectează în totalitate producția de electricitate. Siliciul aflat în componența acestora, creează un curent electric atunci când intră în contact cu lumina naturală a zilei. 

„Panoul funcționează mereu. Întrebarea este câtă electricitate este convertită în funcție de cantitatea de lumină primită de panouri”, a declarat pentru CNET James Fenton, directorul Centrului de Energie Solară Florida, un institut de cercetare al Universității din Florida. 

Acesta susține și că „Este aproape zero electricitatea pe timp de noapte, dar dacă există puțină lumină ambientală, uneori chiar și lumina reflectată a lunii o poate face.”

O celulă fotovoltaică produce aproximativ 1-2 wați de energie electrică, potrivit Administrației Americane pentru Informații Energetice, energie suficientă pentru alimentarea unui calculator. 

Iar 1 singur panou solar generează de obicei între 250 și 400 de wați de energie.

panouri fotovoltaice timisoara

Sursă: 8billiontrees.com

Ce se întâmplă cu panourile când sunt nori? Dar iarnă? Când e vânt puternic? Pe timpul nopții?

Produc energie electrică și când sunt nori, dar nu la fel de multă ca atunci când soarele este pe cer. 

Dacă plouă, nu-ți face griji, pentru că vor funcționa. În plus, apa ploii curăță murdăria acumulată pe suprafața acestora, menținându-le în stare de funcționare optimă.

Se cuvine să facem o mențiune. 

Se poate întâmpla ca unii proprietari care își instalează un sistem fotovoltaic, să creadă că soarele e perfect pentru funcționarea optimă a acestora, fără a ști că razele prea fierbinți determină o scădere a producției de energie cu 10-25%. 

S-a observat că aceasta se întâmplă atunci când temperatura panourilor depășește 25 grade Celsius. De aici reiese altă concluzie. 

Faptul că acestea funcționează optim și la temperaturi scăzute, contrar părerii multora. Oare de ce? Pentru că norii, ceața etc, reduc efectul luminii directe a soarelui și, astfel, căldura se menține în limita temperaturii de siguranță.  

Dar zăpada le afectează eficiența?

Este adevărat că ninsorile abundente le acoperă suprafața cu zăpadă, dar pentru că sunt orientate spre soare, aceasta se topește rapid. 

Ce se întâmplă când cerul este acoperit de fulgere?

Pentru că sunt dispozitive electrice, pot fi lovite de fulgere de înaltă tensiune. De aceea, este important ca instalatorul să fie profesionist și să se asigure că sistemul solar este corect împământat pentru a preveni supratensiunea. 

Poate fi necesară o protecție suplimentară, iar modernizarea panourilor cu un sistem de protecție împotriva trăsnetelor se poate dovedi a fi o decizie înțeleaptă. 

Sunt foarte rezistente și la furtunile cu grindină, datorită tehnologiei avansate de fabricare și numeroaselor teste de rezistență pentru a urmări cât de bine supraviețuiesc grindinei.

Funcționează panourile noaptea? 

Din punct de vedere tehnic, panourile fotovoltaice funcționează, dar nu produc electricitate, dar există soluții eficiente despre care vorbim în următoarea secțiune a articolului.

Panourile noastre fotovoltaice Canadian Solar funcționează la parametri optimi, în orice condiții, datorită caracteristicilor:

  • panoului frontal din sticlă călită cu strat antireflexie/sticlă securizată termic, care oferă o protecție mare împotriva zgârieturilor, a condițiilor meteo severe, menținând performanța la nivel ridicat;
  • Rezistența de 2.400 Pa la presiunea vântului, le protejează împotriva riscurilor asociate vânturilor puternice, menținându-le integritatea;
  • Iar rezistența de 5.400 Pa la presiunea zăpezii le protejează împotriva avariei cauzate de zăpadă și îngheț.

Citește și alte mituri despre panourile fotovoltaice

Aliază-te cu soarele pentru energia zilnică de care ai nevoie

Ce soluții ai pentru maximizarea eficienței panourilor fotovoltaice?

Bateria poate fi una din soluții pentru a-ți alimenta casa cu energie electrică pe timpul nopții, pentru că stochează energia în exces.

E adevărat că soluția poate fi costisitoare, dar poate fi o variantă dacă nu vrei să depinzi de rețeaua de energie. Sau poți alege să rămâi conectat la rețea pentru a primi energie electrică în perioadele în care panourile nu o pot produce sau este insuficientă consumului tău. S-ar putea chiar să fii compensat pentru excesul de energie prin intermediul unui proces numit măsurare netă.

Ești interesat de panouri  fotovoltaice?

Te putem ajuta. 

Trimite-ne un mesaj și noi te vom contacta în cel mai scurt timp. Vrem să-ți recomandăm cea mai bună soluție, pentru a te bucura de maximul eficienței panourilor în care ai dori să investești. 

Thermo Solar Energy te ajută să îți produci singur energia electrică necesară pentru fiecare zi 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *